SuperBlog 2011 – Etapa 21

Postat în 16/11/11 | de Nora Vaum |

Pe la începutul lunii mai a anului curent am plecat pentru câteva zile în Cluj. A fost o călătorie în interes de serviciu, așa că am fost nevoită să parcurg orașul dintr-o parte în alta. Uitasem să îmi salvez în telefon câteva numere ale unor companii de taxi. În cameră dispuneam de un cablu de rețea, și din câte mi se spusese, conexiunea la internet funcționa. Ce era să fac eu cu un cablu pe care nu aveam unde să îl introduc pentru că îmi luasem cu mine doar dumbphone-ul și tableta? Am rezolvat problema cu ajutorul proprietarei pensiunii la care eram cazată, dar nu am considerat că asta era cea mai bună soluție. Una dintre soluții ar fi să fac școala de șoferi și să îmi iau o mașină, însă până atunci… alta ar fi să nu mai uit să îmi notez chestii importante, însă până atunci… Eram convinsă că mai era ceva ce putea să mă ajute și bineînțeles că nu m-am înșelat. După reîntâlnirea cu vechiul meu prieten Google, am descoperit un produs special conceput pentru situațiile în care am internet doar prin cablu și eu am nevoie de internet wireless.
Router wireless EDIMAX BR-6258n
Îmi face o deosebită plăcere să vi-l prezint pe micuțul router nano broadband wireless EDIMAX poreclit și BR-6258n. E aproape greu de crezut că un router atât de mic poate rezolva probleme atât de mari. Cred că v-ați dat seama că nu mă mai refer doar la problema numerelor de telefon ale companiilor de taxi. Îl iau cu mine timp de o săptămână în București. Fiind mai departe de casă decât de obicei, va trebui să intru în conferință video pe Skype cu mama și cu bunica, doar așa, ca să fie ele convinse că sunt ok – prea se mai îngrijorează. „O bunică și o mamă liniștită înseamnă o viață liniștită” – am învățat asta pe calea cea grea. Prietenii mă vor contacta pentru poze și filmulețe de la fața locului ca niște vânători entuziasmați de posibila captură. Și pentru ca trăim într-o lume în care dacă nu eşti pe Facebook, nu exiști am să mă asigur că în puținele momente libere pe care le voi avea mai dau și câte un like să nu mă uite lumea. Rareori îmi iau laptop-ul cu mine, pentru că tableta e mult mai ușor de transportat și face față tuturor task-urilor. De routerul wireless EDIMAX BR-6258n nu am cum să mă îndoiesc, pentru că pe cât e de mic pe atât e de rapid, are un buton WPS (Wi-fi Protected Setup), este compatibil cu standardul 802.11n adică permite viteze de până la 150 Mbps și e disponibil și pe culoarea roșu. Știu că nu are atât de mare importanță culoarea, dar e drăguț și este unul din modurile în care EDIMAX transmite foarte clar mesajul „Networking people together”.
De acum înainte, oriunde am să merg, îmi voi „lega viața” de orice și oricine doresc cu nano routerul EDIMAX BR-6258n. Posibilitățile sunt nelimitate!

Prezentul articol a fost conceput pentru Etapa 21 a concursului SUPERBLOG 2011.
Ești sociabil? Împărtășește!

Scrie un comentariu

Current ye@r *