ASUS VivoBook – notebook-uri cu ecran tactil și Windows 8

Postat în 19/01/13 | de Nora Vaum |

Când am auzit că Windows 8 va fi destinat (și) dispozitivelor cu ecran tactil mă gândeam la ce mi-ar folosi așa ceva. Părea că va fi un sistem conceput doar pentru tablete. Au început însă să apară notebook-urile cu touchscreen și sistem Windows 8. Am să amintesc modelele Vivobook S200 și S400 de la ASUS.

Ecran tactil la un notebook? De ce?

Una dintre utilitățile care mi-au venit în minte a fost “NU MAI E NEVOIE DE MOUSE”. De când am lucrat prima dată cu un touchpad mi-am dat seama că nu poate fi utilizat constant, că nu merită nici măcar să încerci să înlocuiești mouse-ul cu așa ceva. Mai bine zis cu toate că aveai touchpad trebuia să cari mereu după tine și un mouse, cu un receiver sau cablu. Ecran tactil = mouse-ul rămâne acasă! Asus a mers mai departe și a făcut chiar și touchpad-urile mai ușor de utilizat, integrând tehnologia ASUS Smart Gesture.

Un notebook cu ecran tactil nu ar fi util dacă nu ar fi ultraportabil pentru că deja există tabletele pe care le putem lua cu noi oriunde și care îndeplinesc cu succes multe din sarcinile la care sunt supuse. Modelele Asus Vivobook S200 și S400 au dimensiuni reduse și vin cu 32 Gb spațiu de stocare în ASUS Webstorage (în cloud). Aceste aspecte încurajează portabilitatea prin ușurința în a fi transportate și posibilitatea accesării datelor de oriunde.

Toți vrem să fim rapizi, să economisim timp dar în aceeași măsură să fim și productivi. Un touchscreen permite o utilizare mult mai rapidă și eficientă a sistemului. Funcția instant-on permite reluarea lucrului în 2 secunde.

De când dispoztitivele cu ecran tactil au devenit accesibile publicului larg, s-a schimbat modul de a interacționa cu aceste device-uri. Vedem altfel fotografiile noastre preferate, le mărim sau le micșorăm cu o singură atingere. Era de așteptat ca acest mod de interacțiune să devină accesibil și pe notebook-uri.

Cu fotografiile mai e cum e, dar nu prea întâlnești dispozitive compacte și mobile care să sune bine. Se subînțelege și de ce. Portabilele ASUS menționate mai sus integrează sunetul ASUS SonicMaster, care redă un sunet puternic pe o plajă mai largă, bass mai profund și o voce mai clară. Vivobook vine cu o tehnologie care îmbunătățește calitatea materialelor digitale multimedia, având optimizare hardware și software din partea ASUS cu suportul instrumentelor de procesare a sunetului MaxxAudio, câștigător al premiului Technical Grammy. S200 este dotat cu un hardware audio supradimensionat. Deși are ecran de 11.6”, difuzoarele au fost concepute pentru modele de 14” și 15”, rezultând un sunet mai puternic și mai imersiv decât cel oferit de majoritatea notebook-urilor standard. Am insistat asupra sunetului deoarece parcă nu îmi vine să cred că există notebook care să sune bine și trebuie să recunosc că pentru mine sunetul contează. Se pare că ASUS a mai rezolvat o problemă.

Mai multe informații găsiți cu ușurință pe site-ul ro.asus.com.

Acest articol a fost scris în cadrul concursului blogwars.ro.

Ești sociabil? Împărtășește!
 1. 4 comentarii la “ASUS VivoBook – notebook-uri cu ecran tactil și Windows 8”

 2. Iulia Kelt în 20/01/13, 13:38 | Răspunde

  Baftă, dear-dear! :D În afară de mine, țin cu tine!

 3. Nora Vaum în 20/01/13, 13:42 | Răspunde

  Să fie! Și eu țin cu tine! :D

 4. Adriana în 21/01/13, 11:56 | Răspunde

  Succes la campanie… fain notebokk-ul:)

 5. Revo în 28/01/13, 17:16 | Răspunde

  Multumesc ptr. vot ! Sugestii de imbunatatire ? :)

Scrie un comentariu

Current ye@r *