SuperBlog 2011 – Etapa 27

Postat în 26/11/11 | de Nora Vaum |

Haideți să vorbim puțin despre o tehnologie foarte interesantă, care ne este oferită de AMD. Este vorba de tehnologia AMD Eyefinity – Multi-Display Technology. După cum o recomandă și numele, este o tehnologie care asigură redarea imaginii pe mai multe monitoare simultan (multi-monitor). Plăcile video ATI RADEONTM  HD Seria 6800 suportă Display Port 1.2 Multi Stream, adică permit conectarea mai multor monitoare la un singur conector. Se pot lega în serie maxim trei monitoare, care mai apoi se leagă la unul dintre conectorii plăcii video. Astfel, o placă video cu doi conectori poate transmite semnalul video înspre maxim șase monitoare simultan (multi-stream). Configurarea monitoarelor și a numărului acestora devine flexibilă.

Tehnologia Eyefinity este disponibilă atât profesioniștilor și dezvoltatorilor, cât și publicului larg. Aplicabilitățile acestei tehnologii sunt numeroase. În primul rând, AMD Eyefinity încurajează productivitatea. E destul de ușor să ne imaginăm cum ar fi să lucrăm cu 3 monitoare în loc de unul, să avem browser-ul deschis pe unul, soft-ul de editare foto pe altul și editorul de texte pe cel de-al treilea. Desigur că nu folosim calculatorul doar ca să muncim, așa că putem face un alt exercițiu de imaginație în care să ne aflăm la volanul unei mașini într-un joc precum NFS: Shift, imaginea fiind grupată pe suprafața celor 3 monitoare. AMD Eyefinity asigură o experiență de gaming extraordinară și e similară cu tehnologia utilizată în antrenamentele militare sau în simulatoarele de zbor. Deus Ex HR, Medal of Honor, Mafia 2 sunt doar câteva jocuri care pot fi jucate cu o singură placă video RADEONTM HD Seria 6800 pe trei monitoare, fiecare cu o rezoluție de 1920×1080 pixeli (Full HD). AMD Eyefinity oferă suport pentru display-uri Stereo 3D cu ochelari 3D, gaming 3D, Blu-Ray 3D și software de conversie 3D.
AMD Eyefinity este o tehnologie accesibilă în ceea ce privește prețul, pentru că elimină necesitatea a două plăci video instalate într-un calculator, pentru a putea utiliza mai multe monitoare simultan. Pachetul software inclus asigură setarea rapidă și eficientă a ansamblului și configurarea monitoarelor.
Probabil v-ați dat seama că Eyefinity este o tehnologie care se adresează unui anumit segment de piață. Am menționat gaming-ul, productivitatea sau profesioniștii și dezvoltatorii din diferite domenii. Eyefinity este o tehnologie menită să îndrepte utilizatorii înspre a trece de la sistemele cu un monitor sau două monitoare înspre utilizarea mai multor monitoare pentru a putea beneficia de avantajele implicite.
Prezentul articol a fost conceput pentru Etapa 27 a concursului SUPERBLOG 2011.
Ești sociabil? Împărtășește!

Scrie un comentariu

Current ye@r *