Top 5 – Ciocolata

Postat în 21/02/09 | de Nora Vaum |

Dupa o lunga absenta (datorata sarbatorilor si sesiunilor) am decis sa revin pe blog cu o postare foarte “dulce” si “scumpa”. Voi vorbi putin despre top 5 cele mai scumpe sortimente de ciocolata din lume.

Pozitia nr. 5 este ocupata de Richart cu pretul de 120 dolari per pound din Lyons, Franta. Contine in proportie de 70% cacao Criollo (din Venezuela) considerata cea mai buna cacao din lume.

Pe locul 4 avem ciocolata Godiva “G” Collection la un pret de 120 dolari per pound. Se gaseste in New York, este originara din Belgia si este facuta din boabe de cacao premium cu ingrediente care depind de fiecare “bomboana” in parte.

Locul 3 il ocupa Delafee cu un pret de 508 dolari per pound, din Neuchatel, Elvetia. Este preparata din cacao de cea mai buna calitate cu fulgi comestibili din aur de 24 de karate aplicati manual fiecarei praline in parte. Printre celelalte ingrediente se numara: zaharul, uleiul de cocos, untul de cocos si vanilia.

Locul 2 ii revine ciocolatei Noka Vintage Collection cu pretul de 854 dolari per pound, din Dallas, Texas. Este o colectie de ciocolate “dark” avand ca sursa plantatii selectate din Venezuela, Trinidad, Cote d’Ivoire si Ecuador. Cacaua reprezinta 75% din totalul ingredientelor si provine dintr-o singura plantatie per sortiment.

Locul 1 (number one, il numero uno a.k.a. cea mai scumpa ciocolata din lume) poarta denumirea Chocopologie by Knipschildt, din Norwalk, Connecticut si are un pret de 2600 dolari per pound. Nu o mai descriu, eu prefer doar sa o privesc si sa o includ in fanteziile mele culinare.

P.S. Un pound = 453, 59 grame.

Sursa Forbes.com

Ești sociabil? Împărtășește!
  1. Un comentariu la “Top 5 – Ciocolata”

  2. Lexa Verzes în 21/02/09, 16:38 | Răspunde

    De ciocolata Godiva am mai auzit in filme. Stiu ca Lady Godiva este un personaj medieval, o domnita care a luptat pentru emanciparea femeilor.

    Dintre toate aratate de tine, cred ca cea cu fulgi de aur si cocos este preferata mea. Si de ce nu, Godiva.

Scrie un comentariu

Current ye@r *