Ciuu Ciuu

Postat în 20/12/11 | de Nora Vaum |

Încep cu vorba deja celebră care zice “trăim în România și asta ne ocupă tot timpul”. Nu am înțeles întotdeauna această frază, dar mă luminez încet și sigur.

România are multe orașe frumoase. E păcat să nu le viztezi. Să luăm ca exemplu Sibiul. M-am gândit să vizitez Sibiul. Permis nu am, mașină nu am așa că am studiat mersul trenurilor și al autocarelor pe ruta Baia Mare – Sibiu. Am aflat că am nevoie de vreo 7 ore cu autocarul și între 10 și 11 cu trenul ca să ajung la destinație. Dintre autocar și tren aș alege trenul ca să nu înțepenesc în autocar și pentru că îmi oferă o libertate mai mare.

Stupoare! Nu există tren direct Baia Mare – Sibiu. Pe lângă că fac 10 ore până acolo mai trebuie să petrec o parte din timp în vreo gară în care să aștept un al doilea tren. Distanța dintre Baia Mare și Sibiu e de vreo 300 de km. În România îți ia 10 ore să parcurgi 300 de km. E drept că în orele astea intră și înghețatul în gară. Trenurile sunt vechi, prețurile sunt mari, duratele de călătorie sunt prea mari, infrastructura e mereu în lucru fără niciun rezultat dar denumirile sunt moderne și corespund cu cerințele Uniunii Europene. E bine că ne cunoaștem prioritățile.

Trenul a ajuns în gară… Ciuu, ciuu!!!

Ești sociabil? Împărtășește!
 1. 6 comentarii la “Ciuu Ciuu”

 2. Boogie în 20/12/11, 20:54 | Răspunde

  Este crima sa mergi cu trenul in ziua de astazi. Am fost si eu cu trenul la mare acum vreo 2 ani si am facut cam 10 ore pe drum. Cat ai spus tu ca faci din Baia Mare pana in Sibiu. SI eu am parcurs toata distanta dintr-un singur drum, fara opriri prin alte gari. Cum ai spus si tu, ai mai multa libertate cand mergi cu trenul, dar acum ramane la alegerea fiecaruia cu ce merge. Eu personal prefer tot trenul.

 3. rodica în 21/12/11, 08:35 | Răspunde

  Cred ca o masinutza ar fi perfecta pentru acaesta calatorie din multe puncte de vedere… te-ai sui in ea si dusa ai fi.Ar fi si comod, si economie de timp ai face, dar daca nu ai, atunci nu poti decat sa te multumesti cu una din celelate doua variante.Si daca iti doresti cu adevarat aceasta calatorie eu zic ca merita sa faci un efort, ca la urma urmei, rezultatul va conta, si sunt convinsa ca vei ramane cu niste amintiri extraordinare in urma acestei vizite.Acuma sa nu ma intelegi gresit, ca pentru mine nu conteaza modul in care calatoresc, dar ce poti face, mai inchid un ochi, mai trec cu vederea unele aspecte si ma las cuprinsa de curiozitatea a ceea ce voi vedea si ce surprize placute imi vor oferi noile locuri.Asta e daca locuim in orasul unde se agata harta in cui:).Pana te hotaresti cum vei calatori, iti spun de pe acum Bonne Voyage!

 4. Nora Vaum în 21/12/11, 10:18 | Răspunde

  @Boogie Daca merg sigur aleg si eu trenul.
  @Rodica Ai dreptate. Daca vrei cu adevarat sa ajungi undeva mai inchizi un ochi, faci un efort in plus si toate astea cu gandul la partea frumoasa.

 5. Iulia Kelt în 21/12/11, 16:37 | Răspunde

  Dac-ai ști ce-mi place cu trenul! Mai ales dacă e plin compartimentul cu moși și babe :) )

 6. Nora Vaum în 21/12/11, 19:56 | Răspunde

  Și mie îmi cam place cu trenul dar nu pe distanțe foarte lungi.

 7. yvonne în 29/01/12, 21:39 | Răspunde

  sa stii ca e un bus care vine direct.p la 6 dimineata pleca din baia mare…

Scrie un comentariu

Current ye@r *