Go green before it’s to late!

Postat în 28/02/09 | de Nora Vaum |

Se pare ca in ultimii ani se fac eforturi din ce in ce mai mari inspre a educa lumea cu privire la incalzirea globala si a ii indemna pe oameni sa ia masuri pentru a evita pericolele acestui fenomen.

Avand in vedere ca nici o alta specie de pe Terra nu defrisaza paduri, nu polueaza apa, aerul si solul si nu isi distruge treptat mediul care ii da viata consider ca este responsabilitatea noastra morala sa luam atitudine si sa facem, fiecare dintre noi, tot ce ne sta in putinta pentru a ne proteja planeta (de noi insine).

Mama Natura ne-a demonstrat in nenumarate randuri ca ne-ar putea distruge intr-o clipita si ca merita toata admiratia si respectul nostru. Mesajul meu este simplu: sa nu consideram ca tot ce ni se ofera ni se si cuvine.

Incalzirea globala este cresterea temperaturii medii a aerului apropiat de suprafata pamantului si a oceanelor. Aceaste crestere este datorata dioxidului de carbon si a altor gaze care polueaza aerul si se acumuleaza in atmosfera blocand energia solara. In consecinta planeta se incalzeste. In prezent exista solutii tehnologice care sa reduca aceste efecte insa trebuie sa ne asiguram ca acestea sunt utilizate intr-un mod eficient. “Lumea” degaja mai mult dioxid de carbon in atmosfera decat pana acum. Pe langa dioxidul de carbon in atmosfera mai exista si alte gaze care produc efectul de sera cum ar fi ozonul sau metanul. Printre efectele incalzirii globale se numara modificarile climatice, modificari ale precipitatiilor (furtuni, zapada, ploaie), ale nivelurilor marii si a salinitatii oceanelor, seceta, valuri de caldura, modificari ale anotimpurilor cu un impact mare asupra biosferei. Datorita revolutiei industriale omul a inceput sa foloseasca carbunele si apoi petrolul, arderea acestor resurse a crescut concentratia de CO2 din aer. Cred ca efectele acestui fenomen le-am simtit si noi pe pielea noastra.

Prin achizitionarea unor produse cu consum redus de energie electrica (electronice, electrocasnice, becuri) sau prin utilizarea produselor reciclate si reciclabile putem salva planeta. O alta metoda ar fi sa ne asiguram ca toate deseurile le aruncam in locurile special destinate (nu pe strada, nu in curtea vecinului).

Pentru mai multe informatii despre “how to go green” va recomand sa vizitati urmatoarele site-uri: Treehugger si The Green Guide.

Go Green!

Ești sociabil? Împărtășește!

Scrie un comentariu

Current ye@r *