Elvetienii, avocatii si animalele

Postat în 06/03/10 | de Nora Vaum |

Duminica, in Elvetia, se va vota o propunere referitoare la alocarea unor avocati (platiti de catre stat) care sa reprezinte in instanta interesele animalelor. Cei care sprijina aceasta initiativa sustin ca avocatii ar putea sa reduca astfel frecventa cazurilor de cruzime fata de animale si neglijenta prin asigurarea aplicarii pedepsei corespunzatoare pentru astfel de fapte. Cei care se opun sustin ca Elvetia are deja suficiente legi cu privire la protectia animalelor.

In Elvetia exista deja un asemenea avocat, numele sau este Antoine Goetschel si isi reprezinta cu seriozitate clientii patrupezi (caini, pisici, porcusori de guineea, vaci, cai etc.). Antoine Goetsche sustine ca alocarea unui avocat care sa vorbeasca pentru cei ce nu pot este esenta justitiei.
Fermierii elvetieni considera ca introducerea unor noi legi in ceea ce priveste protectia animalelor va duce la procese costisitoare si de lunga durata.

Stau si ma intreb ce s-ar intampla daca in Romania s-ar discuta astfel de initiative? Care ar fi reactia cetatenilor?

Parerea mea este ca si animalele din Romania merita niste “drepturi”. Nu as merge pana la a avea dreptul de a fi reprezentate in instanta (ca la noi nici uni oameni nu se pot bucura de asa ceva), dar cred ca avem nevoie de niste legi care sa protejeze bietele necuvantatoare pentru a fi si noi cu un pas mai aproape de…stiu, va asteptati sa zic civilizatie…dar am sa zic (nu fara a-mi alege bine cuvintele) UMANITATE!!!

Pan’ la urmatoarea postare: Numai bine!!!

Ești sociabil? Împărtășește!
  1. Un comentariu la “Elvetienii, avocatii si animalele”

  2. Lexa Verzes în 06/03/10, 16:12 | Răspunde

    Encore un fois (inca o data)… diferenta de mentalitate dintre noi si altii: ani-lumina!

Scrie un comentariu

Current ye@r *