Plangaciosii

Postat în 30/07/10 | de Nora Vaum |

Discutam acum cateva zile cu doi amici despre cum e, in prezent, situatia tarii noastre. Am ajuns la concluzia ca suntem o tara de plangaciosi. Zi de zi aud persoane care parca fac concurs in a se plange. Cine e mai sarac? Cine munceste mai mult? Cine e mai obosit dupa munca? Care e mai bolnav? Care e mai afectat de criza? Toate aceste intrebari la care se tot cauta raspuns dar bineinteles nu il gaseste nimeni. Concurs fara castigator, concurs de plangaciosi ca salcia la mal. Mai sunt si aceia care striga in gura mare ca vezi Doamne era mai bine pe vremea lu’ ala sau ala, ala, ala etc. Newsflash pentru categoria din urma – ORICAT DE BINE ERA IN TRECUT ACOLO NU NE MAI PUTEM INTOARCE asa ca haideti fratilor SA NE OCUPAM DE PREZENT SI VIITOR ca va asigur eu ca nu mai vine nimeni cu luntrea peste rauri inapoi sa ne scoata din cacat.

Stam si ne plangem…staaam si nu facem nimic pentru a schimba situatia pentru ca in aparenta nu se poate schimba, e naspa si naspa va ramane. Oare? Oare ce s-ar intampla daca macar am incerca sa ne stergem si noi un pic lacrimile, sa ne trezim putin si sa vedem ca si altora le e rau si poate mult mai rau decat noua si se plang saracii mai putin decat noi pentru ca sunt prea ocupati cu a isi REZOLVA problemele.
Daca tot e la moda sa ne plangem sa imi ziceti si mie ce rezolvam cu asta ca sa ma plang si eu mai mult.
In incheiere va urez multe batiste celor care se plang nefundat si sa ne fereasca Dumnezeu pe toti de adevarate necazuri.
Cu respect,
N.
Ești sociabil? Împărtășește!
  1. 2 comentarii la “Plangaciosii”

  2. Lexa în 30/07/10, 20:42 | Răspunde

    "Oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooof viata mea!"

    Refrenul romanului in democratie.

  3. winnie_ursulet în 10/08/10, 14:22 | Răspunde

    Se pare ca este o chestie tipica noua romanilor, sa ne vaietam , sa ne plangem, in loc sa ne unim eforturile sa facem ceva spre binele tuturor…Nu merg mai departe de organizarea unei greve ca exemplu …Poi daca e greva apoi sa ne solidarizam cu totii, nu numai cativa, pe ici pe colo, pentru ca asa e usor …se zbat unu doi, si culeg roadele apoi o gramada.Toti asteptam parca de la celalalt sa faca ceva bun, fara sa ne implicam,fara sa ne aducem contributia…Nu stiu sincer ce s-ar putea face…In tara asta, suntem o mana mica de oameni , care au o gandire sanatoasa, marea majoritate, gandind la modul"Asta e.E bine si asa".Ori trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna ,ca a trecut vremea cu"asta e", si trebuie sa facem ceva sa depasim starea in care ne aflam.Uitandu-ma in jur la ce oameni ma inconjor, imi piere elanul si sincer totul ramane o teorie frumoasa si nu stiu ce as putea face, zau daca nu e asa.

Scrie un comentariu

Current ye@r *