Android OS – 7 aplicații interesante (1)

Postat în 08/05/12 | de Nora Vaum |

Pentru că de vreo două săptămâni am și eu un smartphone cu Android OS am început să testez o serie de aplicații. Am să vi le prezint pe cele care până acum mi-au plăcut cel mai mult.

1. Shazam – o aplicație care recunoaște cântece. E una dintre cele mai cunoscute aplicații ale momentului și, spre surprinderea mea, își face treaba foarte bine. Aș putea spune că recunoaște cam 90% dintre melodiile “scanate”. Am testat-o cu melodii pe care le cunosc, am testat-o la cumpărături de câte ori auzeam ceva ce suna bine și am testat-o în condițiile în care calitatea sunetului era foarte proastă sau volumul foarte scăzut. A mers!

2. GO Power Master- ajută la economisirea consumului de energie (știm cu toții că punctul slab al smartphone-urilor este bateria). Unul din punctele forte ale acestei aplicații este faptul că estimează timpul necesar pentru încărcarea bateriei. GO Power Master permite și setarea unor profile personalizate și activarea acestora într-un interval orar (ales de către utilizator). Spre exemplu, în timpul nopții am setat un profil care îmi închide conexiunile de internet (Wi-fi și 3G) și reduce volumul soneriei. Telefonul poate fi setat chiar și să se deconecteze de la rețeaua de telefonie mobilă. O aplicație similară cu GO Power Master e Bitdefender Power Tune-up. O puteți încerca și pe cea din urmă pentru a vă da seama care vi se potrivește mai bine.

3. Water Logic – datorită jocului Water Logic mi-am petrecut câteva ore bune turnând apă dintr-un pahar în altul. E simplu! Ți se dau câteva pahare de diferite capacități (10 L, 5 L, 21 L etc.) și ți se spune să pui o anumită cantitate de apă în unul dintre ele (ex. 2 L în paharul de 5 L). Apa se poate transfera dintr-un pahar în altul, goli sau turna de la robinet în oricare dintre pahare. Când lucrurile devin mai interesante dispare opțiunea de a umple sau goli paharele. Unele nivele sunt foarte simple, altele mai complicate și totul se bazează pe matematică, o matematică ce poate crea dependență.

4. Imdb – cred că orice pasionat de filme cunoaște deja site-ul Imdb.com. Aplicația pentru Android este foarte bine realizată și o folosesc cu mare plăcere.

5. The Whip – este o aplicație simplă și amuzantă care transformă telefonul într-un bici. Vă las să o descoperiți singuri.

6.  Blow! Blow! – se folosește de microfonul telefonului pentru a îl transforma într-un fluier (sau mai bine zis șase tipuri de fluiere). Sufli în microfon, îți alegi un fluier și…

7. Aplicații de tip messenger. Aici vin cu o listă de 3 aplicații (altele decât renumitele Yahoo Messenger, Skype și Gtalk): Viber, WhatsApp și GO Sms Pro. Dintre cele 3 preferata mea e GO Sms Pro pentru că permite personalizarea aplicației native pentru trimterea sms-urilor până la cele mai mici detalii. Are inclus și un modul pentru chat dotat cu orice și-ar putea cineva imagina – posibilitatea de a trmite imagini, de a desena și a trimite instant desenele, de a face fotografii, a le edita (aplica filtre, desena pe ele) și trimite prietenilor, foarte multe emoticoane, trimiterea unor mesaje scrise de mana, etc. WhatsApp recunoaște automat persoanele din lista de contacte care au instalată această aplicație. Viber permite efectuarea de apeluri telefonice (prin conexiunea de internet).

O parte dintre aceste aplicații se găsesc și pentru sistemul iOS. Toate aplicațiile prezentate sunt gratuite și se pot descărca din magazinul Google Play.

Ești sociabil? Împărtășește!
 1. 4 comentarii la “Android OS – 7 aplicații interesante (1)”

 2. irina în 13/05/12, 10:25 | Răspunde

  Cica sound hound ar fi mai buna decat shazam. Le-am testat pe amandoua, par la fel :) )
  In rest, urmeaza sa le testez si pe celelalte mentionate de tine :)

 3. Nora Vaum în 13/05/12, 11:11 | Răspunde

  Am să instalez și eu Sound Hound că m-ai făcut curioasă

 1. 2 Trackback(s)

 2. Dec 1, 2012: Răspuns fără întrebare » Blog Archive » Android OS – alte aplicații interesante
 3. Jan 17, 2013: Răspuns fără întrebare » Blog Archive » Android OS – aplicații interesante (3)

Scrie un comentariu

Current ye@r *