Facebook timeline = C.V.?

Postat în 28/11/12 | de Nora Vaum |

Acum câteva luni de zile citeam un articol referitor la companiile din străinătate care solicită accesul la profilul de Facebook al candidaților pentru diferite posturi. Se pare că acest trend începe să prindă viață și la noi. Întâlnesc din ce în ce mai multe anunțuri de angajare care solicită un link către profilul de Facebook.

Asta îmi dă de înțeles că trebuie sa fim foarte atenți la ce postăm pe Facebook dacă vrem să fim luați în considerare de anumiți angajatori. Odată cu introducerea profilului timeline e foarte ușor să accesăm istoricul Facebook al unei persoane. Mai precis, un angajator poate să vadă, înainte de a lua o decizie, cu cine suntem prieteni, ce am făcut astă vară, cum ne place să ne petrecem timpul liber, care sunt trăsăturile noastre principale de personalitate, ce și unde ne place să mâncăm, etc.

Acum vin și mă întreb cât de obiective sunt concluziile pe care un angajator le poate trage din aceste informații. De cele mai multe ori deciziile de a angaja pe cineva sunt bazate pe o primă impresie. E ok ca un candidat să fie refuzat pentru că are o fotografie de la o petrecere unde apare ușor “amețit”? E de înțeles efortul fiecărei companii de a-și proteja afacerea, dar în acest caz poate fi văzut și ca încălcare a intimității.

Vă las pe voi să decideți dacă sunteți de acord cu aceste pretenții. Eu consider că trebuie să fim din ce în ce mai atenți la cum ne prezentăm în mediul online și să conștientizăm felul în care acest mediu ne influențează viața reală.

Ești sociabil? Împărtășește!
  1. 3 comentarii la “Facebook timeline = C.V.?”

  2. Costi în 28/11/12, 16:43 | Răspunde

    :) foarte tare ! imi place ideea si nu e rea deloc

  3. fata care te iubeste în 10/12/12, 13:40 | Răspunde

    Mi se pare o aberatie.Facebook e doar un site de socializare,dar din pacate a capatat o importanta covarsitoare.

  4. Nora Vaum în 10/12/12, 14:25 | Răspunde

    Ce e prea mult dăunează. Sunt curioasă cât va mai dura această importanță.

Scrie un comentariu

Current ye@r *