Îmi place/nu îmi place (1)

Postat în 10/11/11 | de Nora Vaum |
Nu îmi place (am vrut să zic urăsc) expresia “a arăta cu degetul”. Și ce dacă fac eu ceva și mă arată lumea cu degetul? E ca și cum mi s-ar spune “alții au dreptul să te judece iar tu trebuie să îți schimbi comportamentul sau să îți adaptezi vorbele după cum vor falangele lor”. Atenție, nu vorbesc aici de acțiuni sau vorbe care supără sau jignesc.
Până la urmă noi avem puterea să decidem cât de mult îi lăsăm pe alții să ne influențeze. În opinia mea dacă facem eforturi foarte mari să îi mulțumim pe cei din jur ne vom alege cu o stimă de sine scăzută, acri și frustrați și astea nu sunt chestii ușor de reparat.
De acum încolo să nu vă mirați dacă la degetul arătător eu răspund cu mijlociul! :)
Ești sociabil? Împărtășește!
 1. 3 comentarii la “Îmi place/nu îmi place (1)”

 2. rodica.franyi în 10/11/11, 11:38 | Răspunde

  Am postat pe facebook acuma ceva vreme, ceva de genul "Daca te ingrasi,toti se gandesc ca esti insarcinata.Daca slabesti,toti se gandesc ca esti bolnava.Daca te imbraci bine,toti se gandesc ca o faci in zadar.Daca te imbraci urat,toti se gandesc ca esti una care nu se intretine.Daca plangi,pe toti ii plictisesti.Daca exprimi opinia ta,esti aroganta.Daca te justifici,esti problematica.
  Pentru tot ceea ce faci te critica cineva si in contextul a ceea ce ai scris tu , as putea spune, "TE ARATA CU DEGETUL")
  Dar eu zic asa daca esti multumita de tine asa cum esti, esti multumita de ceea ce faci, personaje de genul asta ar trebui sa le ignoram, sa nu ne intereseze, numa ca nu stiu daca ii deranjeaza atitudinea asta a noastra de "ignore", sau daca ii doare, asa ca ramane propunerea ta cu "degetul mijlociu", iar in gand, ca na verbal nu imi permit sa vorbesc totusi asa, voi zice "cui nu-i convine sa ma pupe undeva sau ma muste de partea dorsala, ca are de unde:P:P, iertata sa imi fie expresia dar am invatat ca la mojicie si lipsa de bun simt se raspunde la fel, asa ca cel putin in gand sa imi fie ingaduit asa ceva.

 3. rodica.franyi în 11/11/11, 13:23 | Răspunde

  …si inca ceva interpreteaza aprecierile rautacioase. "in mod filozofic"(trateaza-le ca pe niste complimente):)

 4. Nora Vaum în 13/11/11, 14:38 | Răspunde

  Mulțumesc, Rodica! Am să încerc să îți urmez sfatul. Mă bucură fiecare trecere a te pe aici.

Scrie un comentariu

Current ye@r *