Enervări

Postat în 08/01/13 | de Nora Vaum |

A trecut și “minunatul” concediu de sărbători. Să vă spun cu ce m-am mai enervat în ultima perioadă? Vă spun, vă spun!

M-am enervat că primarul Băii Mari vrea să schimbe denumirea străzii pe care locuiesc. Cică e o arteră principală și nu îi convine că se numește “Bulevardul București”. Doar nu mai e cazul să meargă toate în direcția București. E pur și simplu o denumire de stradă, stradă pe care locuiesc o grămadă de persoane fizice și își au sediul o sumedenie de firme. Sunt atâtea străzi cu nume mai tâmpite pe care nu le schimbă nimeni că ar fi haos dacă le-ar schimba. Și acu’ să mă duc eu să îmi pierd timpul pe la cozi interminabile, să dau nas în nas cu mutrele acre de pe la ghișee și să cheltuiesc un căpiț de bani ca să îmi schimb toate actele? Sper ca treaba asta să rămână doar o inițiativă și anul nou să îi aducă primăriei Baia Mare idei mai bune.

M-a pus necuratul să mă uit la TV, la știri. Nici nu sunt sigură că e cazul să mai elaborez pe tema asta. Același spectacol grotesc ca în fiecare an. Se înghesuie lumea după o dușcă de aghiasmă, popa aruncă crucea în apă și câțiva tineri care afișează un comportament de golden retriever se aruncă după ea. Te miri că nu le îngheață gonadele.

Ieri am văzut un anunț de genul “Doamnă serioasă, calc haine la domiciliul meu. Rog seriozitate.” M-am enervat iar și m-am întristat pentru că îmi pare rău că oamenii sunt nevoiți să găsească tot felul de mijloace atipice pentru a putea face un ban, pentru a-și putea asigura o bucată de pâine. Îmi pare rău pentru cei care aleg să muncească, fără nicio rușine, și nu îi bagă nimeni în seamă. Îmi pare rău când incompetența, impostura și discriminarea sunt la ele acasă.

Ești sociabil? Împărtășește!
 1. 9 comentarii la “Enervări”

 2. Iulia Kelt în 08/01/13, 16:45 | Răspunde

  Aghiazma si prinzi aripi.

 3. Nora Vaum în 08/01/13, 16:48 | Răspunde

  @Iulia Of, măcar de ar prinde să poată zbura.

 4. Cristi în 08/01/13, 17:25 | Răspunde

  Mda, nu prea e bine sa-ti schimbi actele in perioada asta, cand toata lumea sta pe la cozi. Poate se razgandeste domnul primar. :)

 5. Nora Vaum în 08/01/13, 17:27 | Răspunde

  @Cristi Să sperăm :)

 6. Lexa în 09/01/13, 07:37 | Răspunde

  In mod normal, schimbarea actelor (vorbesc de cazul in care se intervine la numele strazii) se face gratuit de catre municipalitate. Bineinteles, timpul pierdut pe la ghisee (a se intelege cozi interminabile) nu ti-l “deconteaza” nimeni.

 7. Adriana în 09/01/13, 12:51 | Răspunde

  Credeam ca e la moda sa stai la cozi sa iti schimbi permisul ca deh.. se schimba legea :) ) dar nu sa stai la cozi sa-ti schimbi toate actele pentru mofturile primarului.. nashpa :D

 8. Nora Vaum în 09/01/13, 16:50 | Răspunde

  @Adriana E ciudată moda în zilele noastre. :) Mulțumesc de trecere!

 9. cotos în 14/01/13, 19:55 | Răspunde

  Sa te enervez si eu :) ) Eu chiar imi doresc sa schimbe numele strazii :) In rest total de acord cu tine

 10. Nora Vaum în 14/01/13, 20:35 | Răspunde

  @Cotos Iți respect opinia chiar dacă nu suntem pe aceeași lungime de undă în privința acestui subiect. S-au mai domolit nervii oricum. :)

Scrie un comentariu

Current ye@r *